ЗА НАС
Какво е BGCATALOG?

   BGCATALOG е база данни в Интернет за съхранение и търсене на единна информация за фирми, регистрирани и действуващи в България с данни за техните производства, стоки и услуги. Посредством уникален алгоритъм, както и структура за съхранение и търсене в базата данни се осигурява бърз достъп до информацията без оглед на разстоянията между заинтересованите бизнес-партньори и държавни граници между тях.
   BGCATALOG е сайт с търсеща машина в българското Интернет пространство, тясно специализиран и насочен в помощ на малки и средни фирми.
   За разлика от останалите българските сайтове, които предлагат разнообразна информация с универсален и развлекателен характер нашият сайт е насочен за ползване от хора, заети в промишленото производство, търговия и услуги. Поради това резултатите от потребителските заявки са изчистени от реклами и други материали, отвличащи вниманието и отнемащи продължително време за зареждане.
   Информацията се поддържа със съдействието на Министерство на промишлеността.

   Ползването на информацията от BGCATALOG е напълно безплатно!

Кратка история
   Търговската марка BGCATALOG е регистрирана през 1998г. Идеята за създаване на каталог на български фирми беше подкрепена от Министерство на Икономиката на Република България, Технически Университет-София, СИАЛ 27 и др.
Нашата технология

   Структурата на BGCATALOG позволява търсене в базата данни по няколко начина в зависимост от желанието на потребителя:

 • разширено търсене чрез избор на производствен бранш;
 • въвеждане наименованието на стоката или услугата;
 • уточнено търсене: въвеждане името на фирмата, града, адреса и др.
 • комбинирано търсене между указаните по-горе.

   Информацията в BGCATALOG се поддържа стандартно на 4 езика: български, английски, руски, немски като по желание могат да бъдат включени и други езици.
   Всяка фирма може да присъства в каталога по два начина :

 • стандартно представяне посредством текстово и графично (до 2 снимки) описание на производство, услуги и др. с оглед осъществяване на информационно тъсене.
 • пълно представяне: текстово и графично описание на дейностите на фирмата - снимки, чертежи, графики - WEB страница с връзка с каталога.

   Отделено е специално място в нашата WEB страница за фирми с пълно представяне в каталога с оглед бърз достъп до тяхната информация.
   Като допълнителна информация предлагаме Интернет връзки към други полезни сайтове от България и чужбина.

Нашите услуги

   Основната цел на BGCATALOG е бързо да обслужи нашите потребители с търсената информация за фирми, регистрирани в България и техните производства, стоки и услуги. Поради това прилагаме най-съвременни WEB технологии, методи и средства за организация и търсне на данните заедно с мощна компютърна техника и скорост 1 МВ/sek до сателита на NET IS SAT. За фирми предлагме следните услуги:

 • включване на информация за фирмата в базата данни на BGCATALOG с безплатна изработка и поддръжка на WEB страница и ежемесечна актуализация на данните;
 • корпоративен достъп до Интернет (e-mail и пълен достъп) при гарантирана скорост на достъп до световната информационна мрежа;
 • host - пространство за отдалечено поддържане на информация;
 • подготовка и поддръжка на WEB страница.;
 • рекламен банер;

   За всички наши абонати осигуряваме безплатно обучение и консултации.
   С оглед улеснение на потребителите на BGCATALOG поддържаме кратък справочник с указатели на WEB адреси за по- интересни сайтове, предоставящи информация в различни области: държавна администрация, министерства, университети, справки за време, разписания на влакове, самолети и др.

Нашият подход

   Поради факта, че потребителите на BGCATALOG са главно от деловите среди и бизнеса, информацията, която връщаме като резултат от информационното търсене е представена с оглед нейното конкретно преназназначение и лесно използване.
   За поместване на рекламни материали при нас предлагаме специална рекламна страница за банери, която е достъпна от всяко място на BGCATALOG.
   За улеснение на нашите потребители поддържме история на заявките за информационно обслужване при влизане в BGCATALOG. По този начин всеки може да си припомни какви обръщения за информационно обслужване е направил.

Търсене:
Име на продукт/фирма:

Търсене само по име на фирма
Вид на фирмата:
Град:
Улица:
Бранш:
назад нагоре начало
търсене | нови фирми  | web поща |  web борсаза нас  | връзки |  коментари | контакти
Copyright ©1998-2005 BGCATALOG Ltd. All rights reserved.