Машиностроене->Специална и гражданска продукция;
Фирма: РОССА ООД 
Адрес:   София  1582 кв. Дружба 2  Бул.Проф. Цветан Лазаров 10 телефон: 02 978 37 27 факс: 02 978 55 44
WEB страница:  http://www.rossa.bgcatalog.com  e-mail:  rossa@einet.bg  

Дружество РОССА ООД е основано през 1989г. като правоприемник на бившата Асоциация ИЗАПЛАН - пионерът, който създаде уникалната гама от планетарни телоподаващи устройства за заваряване в защитна газова среда.
Днес дейността на РОССА ООД не се ограничава само в областта на планетарното телоподаване. Наред с усройствата ИЗАПЛАН, ИЗАМОДУЛ и ПОЛИЗАПЛАН, фирмата произвежда и реализира в страната и чужбина гама висококачествени заваръчнни полуавтомати както с планетарно, така и с класическо телоподаване, заваръчни манипулатори, специализирани машини за заваряване, машини за плазмено рязане, резервни части и консумативи.
Важна част от дейността на РОССА ООД е производството на машинни части и възли по поръчка на клиенти в страната и чужбина. Процесът обхваща както производство на документация чертежи на клиента, така и поръчки, включващи проектиране, разработка, производство и внедряване на изделия в областта на машиностроенето.
Съвременният машинен парк, в съчетание с високата квалификация на персонала, строгата производствена дисциплина, стриктното спазване на предписаните технологии, прецизния качествен контрол на готовите изделия, както и разумната ценова политика, са довели до отлично представяне на фирмата не само пред местните, но ипред редица чужди клиенти от Германия, Швейцария и други страни в Европа.
Във фирмения магазин на РОССА ООД се предлага цялата гама от изделия, предназначени за вътрешния пазар, както и голямо разнообразие от спомагателно оборудване, резервни части и консумативи. Фирмата предлага консултации по всички въпроси на технологиите на заваряването, съвети по отношение на най - добрата техника за дадено техническо приложение, както и гаранционно и следгаранционно техническо обслужване.
Миг-маг полуавтомати, токоизточници, машини за плазмено рязане


Гама МИГ/МАГ заваръчни полуавтомати ROSSA с принудително въздушно охлаждане и термична защита на силовата част, с приложение в авторемонтната и тенекеджийската дейност, за производство на леки и средни метални конструкции ( стоманени, алуминиеви и неръждаеми ) монтажни дейности и др. Машините включват функции електронитоване и стъпково подаване, а Pento допълнително позволява заваряване с обмазани електроди, електросъпротивително заваряване, стартиране на ДВГ и зареждане на акумулатори.

Промишлени МИГ/МАГ токоизточници от внос за заваряване на средни и тежки метални конструкции ( стоманени, алуминиеви и неръждаеми) в корабостроенето, каростроенето, автомобилостроенето, машиностроенето, ремонтната дейност и др. G 500 VC/S позволява заваряване с обмазани електроди и ВИГ.

Машините за плазмено рязане PCS 30 и PCS 100 с автоматично високочестотно запалване на дъгата са най-новата разработка на РОССА ООД. Те са предназначени за бързо и прецизно рязане на всички видове метали, включително неръждаеми и легирани стомани, алуминий и алуминиеви сплави при дебелина до 30 мм и минимална зона на термично влияние. Машините са прости за управление и не изискват специални познания от страна на оператора, като могат да бъдат лесно адаптирани за механизирано, автоматизирано и роботизирано рязане. Подходящи са за авторемонтни дейности, производство на леки плавателни съдове, индустриални ремонти, монтажна дейност и др.

Производство на машини и части по заявка
Важна част от дейността на РОССА ООД е производството на машинни части и възли по поръчка на клиенти в страната и чужбина. Процесът обхваща както производство по документация и чертежи на клиента, така и поръчки, включващи проектиране, разработка, производство и внедряване на изделия в областта на машиностроенето.
РОССА ООД разполага с голям производсвен капацитет благодарение на разнообразието от съвременни високопроизводителни машини и съоражения. Наред с класическите универсални металорежещи машини, маханичният цех е оборудван и с машини с цифрово програмно управление, гарантираща голяма производителност и висока точност на обработката.
Съвременния машинен парк, в съчетание с високата квалификация на персонала, строгата производствена дисциплина, стриктното спазване на предписаните технологии, прецизния качествен контрол на готовите изделия, както и разумната ценова политика, са довели до отлично представяне на фирмата не само пред местните, но и пред редица чужди клиенти от Германия, Швейцария и други страни в Европа.
Телоподаващи устройства - планетарни
Планетарните телоподаващи устройства ИЗАПЛАН на РОССА ООД са единствени по принципа си на действие и имат възможност да подават стоманени, алуминиеви и тръбни електродни телове на разстояние до 4,5 м. Диаметърът на тела може да варира от 0,6 до 2,0 мм за St и от 1,0 до 2,4 Al при стойности на заваръчния ток до 500 А. Тези забележителни машини са предназначени за взискателни клиенти и заварчици, които могат да оценят отличния начин на работа.Различните видове покриват всички практически изиквания за пряко присъединяване към почти всички токоизточници за МИГ/МАГ заваряване и се предлагат както с конектор КУРТХАУФЕ, така и с конектор БИНЗЕЛ.

Уникалната ПУШ-ПУЛ телоподаваща система ИЗАМОДУЛ е разработена чрез използване на оригиналния принцип на взаимодействие между два модула от планетарни мотор-глави. Планетарната глава на теглещия модул изпълнява функцията на сензор на механичното съпротивление на заваръчния шланг и взаимодейства с мотора на тласкащия модул чрез специална електронна система. Принципът ПУШ-ПУЛ позволява подаване на електроден тел с различни диаметри на разстояние до 16 м. при стойности на заваръчния ток до 300 А.
Търсене:
Име на продукт/фирма:

Търсене само по име на фирма
Вид на фирмата:
Град:
Улица:
Бранш:
назад нагоре начало
търсене | нови фирми  | web поща |  web борсаза нас  | връзки |  коментари | контакти
Copyright ©1998-2005 BGCATALOG Ltd. All rights reserved.